Jdi na obsah Jdi na menu
 


RC Neste Rally Finland 2009

Letošní Finská rally se odjela ve stejné lokalitě jako ta lońská rychlostní zkoušky doznaly jen několika drobných změn. Na start se postavilo 48 posádek z absolutní špičky chyběl M.Vorlíček a DJW z Airpeed teamu. Po delší pauze se svezl Jiří Eis otec špičkového závodníka Lukáše. Na startu bylo vidět i několik nových tváří z Plzeńska. O premiéru vozu Ford Focus RS WRC 06 se postaral tým THANATOS a na start postavil čtyři vozy.

Obrazek

O další premiéru se postaral Euro Rally Team ,který se na start Finské rally postavil se zbrusu novými podvozky Xray poslední specifikace. A bylo poznat velké zrychlení jezdců SUZUKI velmi dobré časy zajížděl M.Žulkevič i Dalibor Deputy ten měl pak technické problémy na svém voze a tak zbytek soutěže se věnoval zpěvu o teplé žížale a globalnímu oteplování vůbec....

Obrazek

 

O proti lońsku se letos počasí opravdu povedlo a teplé počásí přilákalo i velký počet diváků.

Obrazek

Zava Racing měl opět nasazené své SUBARU IMPREZA WRC S12 s Jose deLa Hrehou ,který zajížděl velmi dobré časy. Dokonce to vypadalo ,že si sáhne i na body ,ale konec soutěže mu nevyšel podle jeho představ a několika drobných jezdeckých chybách klesl mino bodované příčky. a co na to vedení týmu?? "Jeto velká škoda body by si zasloužil ,Jose jel velmi pěkně." Paradoxem je ,že Joseho Hrehu o body připravil šéf týmu Zava Racing Jirka Záviš , který jede v Yakabo PEPSI. " Josemu jsem body přál ,ale na trati RZ jsme soupeři a tak at´ boduje ten rychlejší. Nám zhatil  dobrý výsledek VP na RZ č.2 kdy jsme měli problém s motorem naší Xsary a zkoušku jsem nedokončil a po penalizaci cca 2,15 min jsem se prodíral startovním polem celou soutěž a na bodovanou osmou příčku sem se dostal až na poslední 12RZ. Ačkoliv byly RZ moc pěkné a rýchlé tak už před soutěží sem si nedával velké cíle ,protože tento typ soutěží nemám moc rád."

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ale jednička Yakabo Pepsi - Pavel Jansa zajížděl fantastické časy a jemu Finská Rally opravdu sedla. Pavel pěkne proháněl i Jirku a Jirku z Yakabo Pro.

Obrazek

Obrazek

 

Po neúspěšném začátku sezony se podařilo vyhrát Martinu Knesplovi se Škodou Fabia WRC EII z PATRIOT Týmu před Tomášem Lovčíkem z Mitsubishi Lancer WRC 05 z RCT krumlov a Alešem Čejchnem s Citrënem C4 WRC s RC Rally RACING TEAMU.

Obrazek