Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obrazek

Třetí soutěž MS zavítala do Francie, byl to druhý asfalt a vyznačoval se velmi kvalitním povrchem. Na start se postavilo 48 posádek a premiéru měl náš vůz z dílen Zava-Racing FORD FIESTA S2000.

Obrazek

Za jehoš volantem neseděl nikdo jiný než JOSE deLA HREHA jenž se z vozem učil. "Jose dokončil soutě na 13 místě v Elite určitě čekal víc ,ale po raních prodlémech s motorem jsme rádi ,že vůbec odstartoval a soutěž dokončil. Jose ,ale nechal za sebou spoustu vozů WRC a při letošní konkurenci to není špatný výsledek. Na Joseho ted´ čeká před Rally Ireland pauza a po dohodě s vedením týmu odstartuje v Irsku se Subaru, ve Fiestě ho uvidíme zase až v Německu."

Obrazek

Své vůbec první body v historii v hodnocení týmů ováží THANATOS díky Honzovi Petrovi který se Thanatosu určitě vyplatil. Honza si také odvezl své letošní první body v jednotlivcích. Dálší z týmu který letos poprvé bodoval byl Euro Rally Team se svou Suzuki SX4 WRC a Michal Žulkevič byl na konci soutěže very happy.

Obrazek

Obrazek

 Yakabo PEPSI se tentokrát nedařilo Pavel Jansa nedokončil soutěž pro poruchu poloosy a Jirka Záviš dojel v Elite na 10 místě. "vůbec nejsem spokojen s výsledkem , po celou soutěž sem se vůbec nedostal do správného tempa auto bylo po repasy a fungovalo skvěle s nastavení jsme vycházeli s Katalánska a to bylo špatně tratě ve Francii měli jiný charakter než ty Španělské. Velká škoda ,že nebyla možnost testu z důvodu nedostatku času. Před Irskem nás čeká hodně testování a tvrdé práce." na 24 místě v Elite dojel třetí člen Yakabo PEPSI  Pavel Janeba ml. který dokončil soutěž bez problénu a zízkal tak další potřebné zkušenosti do dalších soutěží.

Obrazek

Obrazek

Sutěž vyhrál Aleš Čejchan s C4 WRC před Tomášem Lovčíkem s Lancerem WRC06 a Broučilem.